Københavns kommune – I skylder os en bedre løsning!

De sidste par dage har været lidt hektiske. Pludselig blev jeg kontaktet af journalister fra både tv og radio. Først lorry, så P4 og nu ligger der også en udtalelse på DR nyheder. Jeg synes det er fantastisk dejligt at få en stemme i den her debat, og give de mange forældre der ikke orker kampen muligheden for at blive hørt, men jeg savner fortsat svar.

Det forlyder at der på torsdag skal stemmes i borger repræsentationen om opjustering fra 12 til 14 børn på stuerne for at imødekomme pladsbehovet. Det er den bedste løsning her og nu, siger de der stemmer for. Men hvorfor er vi tvunget ud i denne situation med valget mellem det ene onde frem for det andet?

Jeg savner nogle ordentlige redegørelser for:

  • Hvorfor mon det her overhovedet er nødvendigt med akutte løsninger?
  • Hvad bragte os i denne eskalerede akutsituation (iøvrigt for Gud ved hvilken gang på de seneste par årtier)?
  • Hvorfor handlede I ikke med rettidig omhu og lavede nogle holdbare løsninger?
  • Sidst men faktisk vigtigst: hvordan løser man det her nu og ikke mindst på sigt?

Hvad er svaret?? Jeg vil virkelig gerne have en forklaring og redegørelse. Jeg tror ikke jeg er den eneste.

I denne artikel i Politiken den anden dag, bliver alle følgevirkninger af denne “akut politik” belyst ganske sagligt og objektivt af flere eksperter der ved noget om børns udvikling.

Det kan koges ned til at flere børn på stuerne kan have varige mén for dem det går ud over. Al forskning peger på vigtigheden af et menneskes første 1000 levedage som er grundlæggende for hele resten af deres liv og trivsel og sundhed.Det går man altså lige på kompromis med fordi nogle ikke kunne regne!!

Jeg vil simpelthen ikke spises af med det her – og jeg tænker igen at der må sidde mange forældre derude med samme tanker.

I min store drengs skole, Skolen I Sydhavnen, går debatten netop nu på hvilket uheldigt klassetrin der skal flyttes ud i midlertidige pavilloner – for nogle af elevernes vedkommende vil det være 3. Lokation af mere eller mindre midlertidige karakter. Han går i 4. Klasse! Min dreng gik sine første to skoleår i pavilloner og en kedelig mudderpøl udenfor som legeplads, på en byggegrund på teglholmen – alt tyder på at han måske risikerer at skulle gå i skole i midlertidige lokaler halvdelen af hans skolegang.

Det er forrykt at vi forældre skal sidde som i en anden Robinson ekspedition og slås om hvis børn det ikke skal gå ud over. Dette pga. en forvaltning har godkendt byggeri af lejligheder men ikke har tænkt på infrastrukturen i området.

I må forstå at vi som sidder i disse hastigt voksende bydele kan se med egne øjne hvor hurtigt man kan bygge en hel karré – og vi ved også godt hvem der har godkendt alt det byggeri. Det der nok undrer de fleste er hvorfor pokker har man ikke sikret at der bygges tilsvarende skoler, institutioner og for den sags lægehuse osv. Det skriger jo til himlen og viser blot at den ene forvaltning tydeligvis ikke fatter hvad den anden laver.

Kunne man ikke leje/købe nogle lokaler i nærområderne og sætte penge i at indrette som vuggestuer og børnehaver? Der står ledige lejligheder klar, og kunderne vil stå i kø fra dag 1. Den ene af de vuggestuer der virkelig fungerer i området i dag – børnehuset Sluseholmen – har præcis de rammer. Fordi der er dygtig ledelse og personale der yder deres allerbedste i nogle fine – omend lidt snævre- rammer. Hvis man presser 2 børn mere ind på hver af de stuer, begynder de rammer for alvor at skride – der er jo ikke plads. Det betyder at man udover ikke at løse den langsigtede problemstilling nu også lægger en ny problemstilling ned over de steder der idag fungerer super godt. Det er dobbelt dumt.

Hvad hindrer jer i at etablere en ny vuggestue i en anden stuelejlighed i området? Hvad hindrede jer I at komme på den løsning for 2 år siden – eller for 10 år siden?

Gør nu tingene ordentligt og af respekt for de mennesker der hver dag knokler for at have råd til at bo i København og pænt afleverer halvdelen af deres løn i skat.

Gør det om ikke andet fordi det i det lange løb er billigere end en hel årgang af børn der får varige mén af overfyldte lokaler uden nærhed og omsorg fra en voksen. Tidlige indsatser er langt billigere end oprydning senere – det viser alt forskning.

For at afrunde listen af alternative løsningsforslag, har jeg ydermere været i dialog med en privat virksomhed som er sat i verden for at gøre hverdagen nemmere for børnefamilier. Hun har b.la kompetente og uddannede pædagoger tilknyttet, som står parat til at arbejde både fuldtid og deltid – netop for at aflaste de mange familier som venter på en institutionsplads. Til hendes store forundring blev hun afvist af kommunen fordi der “eftersigende ikke er efterspørgsel på private passere eller vikariater som kan tiltræde for at hjælpe alle børnefamilierne, og pladsanvisningen i København, gjorde opmærksom på at der ikke var problemer med at levere hjælp til børnefamilierne i København” Hvilket hun som jeg ikke forstod, da hun til daglig bliver kontaktet af fortvivlede forældre som jeg også oplever det. Jeg troede det var en joke da hun skrev det. Det var det ikke. Hvem træffer disse beslutninger om at en sådan løsning ikke kan bruges?

Giv iøvrigt forældre tilskud til at passe deres egne børn (samme tilskud som I betaler til en institutionsplads) – dem der studerer eller på anden vis har tid og mulighed for at passe børnene selv. De vil gerne og det skaber på måske lidt plads for dem der ikke har muligheden.

Jeg håber I kan forstå at der sidder en kæmpe forældregruppe (og pædagogisk personale som jeg også forstår synes det der er ved at ske her er uforsvarligt) der til det sidste håber I kommer på lidt bedre tanker og måske tager nye muligheder op til overvejelse før i lader akut-løsningerne gå igennem.

Nu håber jeg bare at budskabet står klart – I har et ansvar og jeg forventer at få nogle seriøse svar og nogle solide løsninger.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s